Egészségház akadálymentesítési munkálatai befejezőttek

zagyvarekas.hu, 2011, március 3 - 12:58

Tisztelt Zagyvarékasi Lakosok!

Örömmel tájékoztatom Önöket arról, hogy 2008. november 10-én elkezdődött községi Egészségház koplex akadálymentesítésének építési munkálatait 2009. aprilis 15-én befejeztük.

Az akadálymentesítést az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósítottuk meg. A beruházás során a munkaterület átadására a kivitelező részére 2008. november 4-én került sor. Az átadást köve-tően 2008. november 10-én megkezdődtek az építési munkák. Az akadálymentesítés biztosítása érdekében a tervezett ütemezés szerint először az 5% lejtésű, 30 cm szintkülönbséget áthidaló rámpa épült meg, melyet az építés befejezését követően védőkorlát-tal láttunk el. Az akadálymentesítési munkálatokat a bejárati ajtók és szélfogó köszöbtelenítésével, valamint az ajtók mellett 1m magasságban elhelyezett csengők kialakításával folytattuk. A belső térben elhelyezésre kerültek a kapaszkodó korlátok, ezzel párhu-zamosan az épület előtt kialakításra kerültek a mozgáskorlátozottak részére fenntartott és erre utaló útburkolati jellel ellátott parkolóhelyek.

A következő fázisban a vakok és gyengén látók könnyebb tájékozódása érdekében az épületen belül műanyag vezetősávot alakítottunk ki az eredeti burkolatban, mely színében és anyagában az eredeti burkolattól jelentősen eltérő. 

Az épületen belül a továbbiakban kialakításra került indukciós hurok a siketek és nagyothallók számára biztosítja majd az esély-egyenlőséget.

A belső térben végzett átalakítások befejező szakaszában a lábazatok és ajtók a kialakított burkolattól való kontrasztos színűre tör-ténő átfestésére, a tájékozódást segítő Braille írással is ellátott tájékoztató táblák elhelyezésére került sor.

Az építési munkák módosított időpontban, 2009. április 15-én befejezésre kerültek.  

Tisztelettel:                 

Agócs Gyula

polgármester s.k.