KEOP-5.7.0/15-2015-0139

2015.12.07.                                                                                                        

ZAGYVARÉKAS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A megvalósult beruházás a Környezet és Energia Operatív Program „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztése” c. konstrukciójának keretében 2015.09.01 – 2015.11.30. között az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg Zagyvarékas Község Önkormányzatának tulajdonát képező épületein.

 

A most ősszel kezdődő épületenergetikai fejlesztésnek köszönhetően a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár épülete, valamint a Damjanich János Általános Iskola és Tornaterme a téli időszakban jóval gazdaságosabban lesz működtethető.

 

A „Zagyvarékas Község Önkormányzata középületeinek épületenergetikai fejlesztése” KEOP-5.7.0/15-2015-0139 azonosítószámú projekt támogatása 148.137.363.- Ft. A támogatás intenzitása 100 %.

 

Az elnyert támogatást az önkormányzat mindhárom épület épületenergetikai korszerűsítésére fordította, ami azt jelenti, hogy modern hőszigeteléssel látták el a homlokzatokat és a tetőszerkezeteket, az elavult fa nyílászárók helyére hőszigetelt üvegezésű műanyag ablakok kerültek.

 

A megvalósított fejlesztés közvetlen célja az energia-megtakarítás és ezáltal a működési költségek jelentős mérséklése.

 

Az épületek épületenergetikai felújítása teljes mértékben összeegyeztethető az Európai Unió és a Magyarország energetikai stratégiájával. A megvalósult projekt eredményeként érvényesíteni tudjuk a fenntartható fejlődés szempontjait, illetve hozzájárulunk a környezeti szempontokat érvényesítő gazdaságpolitikai kialakításához.